siberie
Door: jaela en erik
Blijf op de hoogte en volg jaela en erik
22 Juni 2007 | Rusland, Irkutsk
Dag 4
Vandaag is ons vertrek uit Moskou. Eerst nog een bezoek gebracht aan het Kremlin. Nadat we kaartjes hebben gekocht, lopen via een mooie brug het kremlin op. Een stad op zichzelf. Heel erg belangrijk om niet van de voetpaden / zebrapaden aftewijken, anders hoor je een scherpend fluitje van een agent. Aan de ene kant heb je alle regeringsgebouwen met geblindeerde auto's. Aan de andere kant prachtige kathedralen. S avonds russisch gegeten in de kunstenaarswijk, daarna op naar onze volgende woonplaats voor de komende 4 nachten. De TREIN.
Dag 5--7
We delen een 4 persoonscoupe met een jonge rus, die slecht engels praat en veel bier drinkt (bier wordt hier niet gezien als een alc drank!). Het landschap glijdt aan ons voorbij. Eerst ontzettend veel loofbossen, wat langzaam verandert in lagere bebossing. en in siberie vlakte.Op de stationetjes waar we 2x dag stoppen, kunnen we van alles kopen bij oudere vrouwtjes. In de trein krijgen we van onze provodnika (coupe stewardess/bazin) om 9 uur in de ochtend ontbijt en om 11 uur in de ochtend diner (aardappelpuree met vis), hier moeten we aan wennen, zeker als we elke dag 2 tijdzones passeren en het vis steeds vroeger lijkt te komen!
Slapen gaat wel prima.
Dag 8-11
De volgende ochtend arriveren we op het station van irkutsk, waar we uiteraard door verscheidene taxichauffeurs worden aangeklampt. We besluiten om met het russische openbaar vervoer te gaan. Wat betekent dat we voor 10 cent met de tram gaan en daarna 70 kilometer met een busje voor 2 euro pp. In Listvianka slapen wij in een homestay, bij een mevrouw thuis. Het baikalmeer is prachtig, zeker met een warm zonnetje erbij. Het water blijft daarentegen heel erg koud, zelfs een zeehond gezien!, en een boottocht gemaakt. Verder onze tijd besteedt aan wandelen, in zon zitten, russisch oefenen en douchen!! (heerlijk na 4 nachten treinen).
Op de terugweg nemen we de lijnbusdienst. Vol geladen met russen en enkele toeristen, komt de bus nauwelijks in zijn 1, op vol vermogen, met een gangetje van 10-15 km per uur de heuvel op! We zijn blij dat we Irkutsk zonder autopech halen. In Irkutsk ervaren we voor het eerst vriendelijke russen, ze kunnen zelfs lachen!! Iedereen helpt ons, en voor we het weten, zijn we in de volgende homestay belandt, zonder ook maar 1 keer verkeerd te lopen. We worden tot aan de deur gebracht. Onze hospita is een gepensioneerde universitair docente Duits, nog nooit zijn wij zo blij geweest om duits te horen. Wat fijn om eens een normaal gesprek te voeren en meer over de russen te weten te komen. Irkutsk is een soort wilde westen stad van Rusland, veel houten huizen, museum bezocht, cathedraal bekeken, een of andere ceremonie gezien (paraderen kan echt iedereen hier), verder veel door het stadje gelopen.
Vanavond vertrekken we voor het volgende gedeelte van onze reis: Mongolie We kijken er erg naar uit.
Helaas, ook hier zijn de computerkasten verstopt in een andere kast, waar wij niet bij kunnen, dus foto's volgen hopelijk snel.
Dag 5--7
Slapen gaat wel prima.
Dag 8-11
22 Juni 2007 - 10:33
Niels:
Weer eens wat anders dan infuusje hier, lasixje daar. Mooi man. Geniet ervan. Mooie detailkaart trouwens, maakt het een stuk duidelijker. Geen wonder dat wij op vakantie altijd verkeerd rijden :)
Viel Spaß! -
22 Juni 2007 - 15:45
Marian En Jan:
We vinden het heel leuk wat we gelezen hebben. Het is zeker wel arm daar, of valt dat wel mee? Lekker genieten samen en goede reis naar Mongolie! Weer eens wat anders.
De hartelijke groeten veel kijkplezier,
Marian en Jan. -
22 Juni 2007 - 17:50
Ofra:
Prievjet Jaela en Erik,
Goed te horen dat de treinreis zo is meegevallen! En dat jullie het zo leuk hebben gehad in Irkutsk en genoten hebben van het Baikelmeer en weer wat meer comfort!
Ik ben nu al superbenieuwd naar jullie belevenissen in Mongolië! en hoe het daar is, hoe het eruit ziet, de mensen, het leven daar... hoe het verschilt van Rusland. kennen jullie ook al een aantal basiszinnen/basiswoorden in het Mongools of spreken ze daar ook Russisch?
Veel liefs van ons allemaal
23 Juni 2007 - 17:39
Corrie En Ad:
Verslag gelezen geniet ervan veel sterkte en we zijn benieuwd naar het vervolg.
CenA -
27 Juni 2007 - 12:57
Hola Reizigers :D!:
Yeah, leuk om jullie belevenissen te lezen, was al een tijdje niet op jullie site geweest. Mooie verhalen, compleet andere wereld, geweldig! Nou kmoet gauw verder, andere keer meer nieuws van hier.Kuskus