heerlijk mongolie - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van jaela en erik - WaarBenJij.nu heerlijk mongolie - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van jaela en erik - WaarBenJij.nu

heerlijk mongolie

Door: jaela en erik

Blijf op de hoogte en volg jaela en erik

28 Juni 2007 | Mongolië, Ulaanbaatar

Dag 12-13
gegoochel aan de grens!! Vanuit Irkutsk vertrokken we met de trein naar de grens bij Naushi. Heerlijk we hebben een 4 persoonscoupe voor onszelf!!! Onze "bazin" (provodnika) is wederom aardig maar neemt wel onze hele ticket in...de volgende ochtend worden we vroeg gewekt door een stel luidruchtige amerikanen (is het wel eens anders??)in ulaan ade. Bij de grensovergang hebben we eerst drie uur "vrij", in werkelijk een doodsaai stadje...binnen een half uur zijn we erdoorheen. Er gebeurd van alles op het station, wagons wisselen, locomotieven worden verruild etc, we snappen er aanvankelijk weinig van....na drie uur wachten moeten we naar binnen, waar continu verschillende mannetjes en vrouwtjes langs komen, paspoort checken, custum-controls, formulieren invullen, paspoort-inname, coupe-controle, het neemt werkeljk uren in beslag. En dat terwijl de toilet niet beschikbaar is...dit zorgt voor enige ongemakken. Daarna herhaalt het hele tafereel zich bij de mongoolse grens!! Uiteindelijk na ruim 11 uur zijn we in MOngolie!!!!!!!!!We genieten van de mooie zonsondergang en zien de eerste ger-tenten.

Dag 13-14
We worden opgehaald van het station in UB (ulaan Bataar) en vertrekken naar het Terelj-nationaal park. Gelukkig hebben we een licht ontbijt genomen wat de weg is verre van egaal. Het uitzicht net buiten UB is werkeljk schitterend. Veel mooie bergen, vlakten afgewisseld door kuddes en ger-tenten. Als we in de terelj-vallei rijden vallen de vele tourist-camps op. We zitten in een Nederlands park en dat is wel weer even wennen, dat iedereen nederlands praat! We ontbijten nogmaals en gaan naar de "turtle rock" en klooster. 's middags eten we traditioneel mongools eten, met veel vlees. We vinden het wel lekker. WE wandelen in de natuur en rijden een stukje op een kameel in de middag. S'avonds eten we weer heerlijk mongools en komt een mongoolse vrouw onze kachel aansteken...nou, we hebben het geweten...werkelijk een sauna, tot diep in de nacht zijn we in de weer geweest om de temperatuur weer wat naar beneden te krijgen door met de deur te wapperen!
Na een heerlijke doch enigzins korter dan gedachte nachtrust genieten we van melkthee en andere traditionele producten bij een nomadenfamilie. En misschijn hadden jullie het nooit achter erik gezocht, maar voor paardrijden draait erik zijn hand ook niet meer om!!! Al blijft sturen erg lastig met zo'n ding!!!

Dag 15-16
Terug in de hoofdstad UB. WE besluiten de stad te verkennen. Er zijn enkele dingen die je bij ons in het straatbeeld niet zult zien, zoals op elke straathoek een vrouwtje met een mondkapje en een huistelefoon, waarmee je "mobiel" kunt bellen, helaas straatkinderen en een weegschaalservice op straat. (wees gerust gewicht is nog steeds stabiel!) We eten bij een Belgisch tentje en bezoeken het nationale museum voor mongoolse geschiedenis. Erg leuk!! Na een nacht luxe, regelt een mongoolse gids een hostel voor ons (haar eigen hostel): ver buiten het centrum, geen engels, veel vliegen, erg vies..Jaela barst bijna spontaan in huilen uit... Gelukkig vinden we daarna een heerlijk hostel, centraal en schoon en dat voor dezelfde prijs!! De tweede dag in UB bezoeken we het winterpaleis (van de vroegere koning rond 1880) wat in een vreselijke staat verkeerd. We genieten wederom van een heerlijke maaltijd ditmaal bij de italiaan. De spaghetti smaakt zeker beter dan in Milaan! We hebben inmiddels bijna alle eettentjes uit de lonely planet bezocht....We blijven nog twee dagen in deze stad voor we vertrekken naar China.

PS. mochten jullie over een satelliet beschikken. Jaela en Erik zijn geinterviewd door de nationale mongoolse TV. We kunnen hier niet meer normaal over straat........

PS2: foto's volgen in Beiing.....Erik is USB-kabel vergeten..Jullie houden ze nog te goed!

• 28 Juni 2007 - 18:25

Marieke En Jan:

He BM'ers (Bekende Mongolen ... dat klinkt niet zoals we bedoelen)

Met verbazing lezen we elke keer de verhalen. Wat een avonturen. Kunnen niet wachten op de foto's ... Erik zelfverzekerd op een paard, Belgen en spaghetti in Mongolie, hihi

Geniet van alle dagen en tot de volgende aflevering (dan genieten we mee).

MariekenJan

(Voor het relativeren na een lange dag indrukken en avonturen, het nieuws van de donderdag 28/6 in NL: de Spice Girls zijn weer bij elkaar)

• 29 Juni 2007 - 06:47

Marian En Jan:

Wij zijn benieuwd naar de foto's. In China kunnen jullie een USB-stick kopen, dat hebben we van Peter (Linda) gehoord. Erik heeft een paard ook een achteruit? Het is toch heel wat anders dan een vakantie naar Frankrijk.

Veel plezier en de hartelijke groeten van Marian en Jan.

• 29 Juni 2007 - 08:26

Marlies:

He!

Erg leuk om jullie belevenissen mee te lezen! Ik ben benieuwd naar de foto's en nog meer verhalen.. Veel plezier in China! (laat je het weten als jullie hond hebben gegeten :? )

Marlies

• 29 Juni 2007 - 11:04

Adrie En Sarel:

Heel leuk dat wij jullie kunnen volgen,op jullie reis.Geniet er van wij gaan vanaf 3 juli t/m 13 juli naar Normandie/Bretagne (kunnen we ruilen !)

• 30 Juni 2007 - 19:24

L.E.K.D.:

Aloha!! Yeah, weer nieuwe berichten van jullie, kwas ook al een tijdje niet op de site geweest. Echt cool man, al die belevenissen in t verre Russia/Mongolie en straks China, gaaf! Haha, Erik, als je terug bent kunnen we dus samen te paard gaan, eindelijk iemand die t ook leuk vindt :D! Ik kan me bijna niet indenken in wat voor wereld jullie zijn, ondanks de beschrijvingen, dus ik wacht met smart op de pics. Hier, tja, ik ben saai vergeleken met de spannende activiteiten en avonturen. Poging: leren, leren, leren (leuk he ;)), bijna klaar hoor, kmoet nog ffkes doorploeteren. Afgelopen woens. is er van bestuur gewisseld, was echt leuk man die A.V., allemaal afscheidsspeechen van leden die weggingen, van t bestuur of course, was er zelf ontroerd van. Was een mooi jaar, wordt alweer 3de jaars, yeahhhh!!! Kga voor de 5 :D! Nou kga maar ff stoppen, t wordt anders wel een heel verhaal op de site. Have fun, mis jullie, tot in China ;). Kuss

• 30 Juni 2007 - 20:10

Marry (LEK):

wat een bijzondere dingen beleven jullie zeg. ik hoop dat jullie ook nog veel leuke ontmoetingen hebben.
    groet, marry

• 01 Juli 2007 - 02:14

Janneke:

Klinkt geweldig! Ben erg benieuwd naar de foto's en de verdere verhalen. Ik hoop dat jullie niet te erg verdwalen in China, al die tekens lijken op elkaar...
    Geniet ervan!
    Janneke

• 01 Juli 2007 - 12:07

Langius Family:

Hi hi,

Volgens het schema hebben jullie Mongolië nu verlaten en zijn jullie begonnen aan het volgende land, China!! Spannend. Mongolië was iig erg interessant. We denken veel aan jullie en wensen jullie een fijne tijd in Het Land van de Rijzende Zon!!

Veel liefs van ons allen uit Purmie

• 02 Juli 2007 - 10:17

Linda En Peter:

Klinkt goed allemaal! En erg herkenbaar ;-) wij waren na een week schapenvlees ook erg blij met die Italiaan!!! We blijven jullie volgen. Veel plezier nog!

• 04 Juli 2007 - 20:25

Drie Ithakanen:

Hola, vanuit het wonderbare mooie Adam, precieze locatie LEKD, groeten drie 'spaanse' Ithaka ladies jullie in t verre China! Adiossss

• 05 Juli 2007 - 19:24

Corrie En Ad:

Bedankt voor de kaart we wensen jullie een goede tijd in China misschien kan je daar wel hutspot eten en ook rustig over straat en Erik aan een paard zit echt geen stuur en ook geen rem reis daarom maar met bv de trein lijkt ons voor jullie wel zo veilig. groetjes Corrie en Ad

• 05 Juli 2007 - 20:58

Elizabeth En Bram:

Hoihoi!

Wat leuk om te lezen allemaal! Zo te zijn hebben jullie het prima naar je zin in Azie! Tof dat Mongolie zo leuk is geweest! Inmiddels lekker aan het geniete van luxe als groente en fruit in China?

Groeten!

Elizabeth en Bram